Select Page
Kategorija: Klasici
Izdavač: D. Brigade
Narator: Predrag Andrić
Vreme čitanja: 00:47:44

Opis knjige

Priča u pripoveci “Ludakovi zapisi” izgrađena je u obliku dnevničkih zapisa koji otkrivaju konfuzni svet glavnog junaka. Aksentije Ivanovič, mali činovnik, predstavlja centralnu figuru ove priče, udaljenu od sveta moćnih, bogatih i slavnih, ali istovremeno u neposrednoj blizini “visokog društva”. On oštro kritikuje svog direktora u jednom od odeljenja ministarstva, a njegov život je ispunjen uvredama i poniženjima na svakom koraku, od šefa do kolega pa sve do samog direktora.

U ovom okrutnom okruženju, glavni junak počinje gubiti razum, što rezultira otkrivanjem jednog novog “prosvetljenja”. Počinje bekstvo u svet mašte i iluzija, gde sebe doživljava kao važnu i značajnu ličnost. Na jednom mestu izjavljuje: “Otkud sam ja titularni savetnik. Možda sam ja neki grof ili general, a samo izgleda da sam titularni savetnik.” U toj borbi između stvarnosti i iluzije, Aksentije Ivanovič podleže moći iluzije.

Fantazija postaje utočište gde glavni junak počinje da živi, a u jednom trenutku izgovara: “Možda ni ja ne znam ko sam.” U toj unutrašnjoj borbi, iluzija trijumfuje nad stvarnošću.

Slušajte knjige u pokretu

3 dana besplatno


Google Play prodavnica Sluš aplikacija za audio knjige
App Store Sluš aplikacija za audio knjige

Oslušnite svet audio knjiga

Ponesite priče sa sobom bilo kad i bilo gde

Najveći katalog od 170+ audio knjiga po ceni jedne

Slušajte neograničeno celu biblioteku uz brzo i lako otkazivanje