Opis knjige

“Prozno stvaralaštvo Milana Penezića obiluje poetskim izrazima. Svi sadržaji deluju kao da se prelazi stvarnim predelima, dakle, odaje utisak o autentičnosti nekih zbivanja. To je svakako za njega pohvalno jer drži pažnju čitalaca. Deskriptivni opisi su veoma slikovito prikazani, sa razlistalom maštom koja se sve više širi i koja obiluje bogatstvom vokabulara. Čitalac ima osećaj njegove misaone rezonancije, racionalnosti i u nekim pričama prisustva onostranog. Životne akcije prelaze iz ovozemaljskog u onostrano, kroz žestoke emotivne čarke i dileme.

Poetske slike u svim Milanovim pesmama su svetlucavi fluidi koji kako na čitaoca, tako i na stvaraoca deluju blagodatno, dajući im tajanstvenu snagu i moć. One izazivaju i pokreću kod čitaoca mnogostruke asocijacije, koje ističu preveliku destrukciju jednog vremena od strane opakodelnih ljudi.

Milan Penezić rađa u čitaocu spoznaju da je na putu da može da tvori snažne i jedinstvene a pre svega zbog razlistale imaginacije, pažnje vredna književna dela.” – iz recenzije Ane Dudaš

“…Kišne kapi na mom licu. To nebo šalje svoju žal. U oku mrak jer me prekri crna voda. Gorak ukus u ustima i bol probadaju mi srce. Nedaće me kao okovi vuku na dno. Iznenada, kao strela pogodi me slika mojih svetih ikona. Na njima je zakletva da nikad neću pokleknuti. Što duže tonem, više shvatam da nikada nisam bio sam. Na leđima divova svojih predaka hodam. Izronio sam urlikom ljutih lavova. Kosim ih, ni korak ne ustručavam. Pred mojim zamahom koplja sve nemani u strahu nestaju. Šaljem ih nazad na dno pakla. Borba, mojom pobedom nesta.

Reka postade mirna. Slušam divne otkucaje njenog srca. Celim telom mi struji spokojstvo gledajući crveno polje ljiljana. Poleteše beli golubovi i kraljevi noći. Iznad brda izvire život.

Kunem se da nikada lepše nije sijalo.” – iz priče “Crna voda”

Slušajte knjige u pokretu

3 dana besplatno


Google Play prodavnica Sluš aplikacija za audio knjige
App Store Sluš aplikacija za audio knjige

Oslušnite svet audio knjiga

Ponesite priče sa sobom bilo kad i bilo gde

Najveći katalog od 250+ audio knjiga po ceni jedne

Slušajte neograničeno celu biblioteku uz brzo i lako otkazivanje